THE BEGINNING OF MY ADVENTURE

Hoi hoi!

Ongeveer een half jaar geleden kregen ik en mijn vriendinnetje het idee om een half jaar stage te gaan lopen in het buitenland. “Maar waar gaan we dan naartoe?” Er zijn zo veel prachtige landen op de wereld die we zouden willen zien…

Uiteindelijk kwamen we uit bij Zuid-Afrika, Kaapstad. Waarom? Het is er vrijwel altijd warm, prachtige natuur, de wijn is heerlijk (zeer groot pluspunt), de mensen zijn lief en ohja, de Braai (BBQ), daar verheug ik me nu al op! Het moment waarop we deze keuze definitief hebben gemaakt, liet even op zich wachten. Een half jaar lang je vertrouwde omgeving verlaten, je ouders en familie moeten missen, alles zelf moeten doen (wassen, strijken, koken, bah)… We vinden het nog steeds eng. Maar, we hebben de knoop doorgehakt!

Allereerst stond er een presentatie op ons te wachten, deze moesten we halen om ook écht op stage te mogen! Sas en ik (twee enorme stresskippen, al zeg ik het zelf), zagen hier enorm tegen op. Maar zoals altijd, brachten we het er weer goed van af en kregen we een “GO” voor onze stage!

Vervolgens, maakten we een keuze voor een bedrijf waar we graag stage zouden willen lopen. We kozen allebei voor een non-profit organisatie, omdat we graag iets voor het land willen betekenen. We solliciteerden beiden op een functie en werden vrijwel direct aangenomen! Ook gingen we samen opzoek naar een huis, waar we voor een half jaar konden gaan vertoeven. Dus, gaan we een half jaar in de kleurrijke wijk Bo Kaap wonen!

Eigenlijk, was toen alles wel zo’n beetje rond. Maar, toen kwam het volgende stresspunt… ons visum! Wat een rompslomp, dikke pakketten aan papier, alles moest perfect. Eindelijk waren we eens blij dat we zo’n perfectionisten zijn! Samen om 06:00 uur in de trein richting Den Haag! Zo’n 10 minuten na aankomst, werd alles van ons visum goedgekeurd! Nu zijn we nog in afwachting of ook alle diplomaten het goedkeuren en dan is het tijd om te gaan!

Keep you updated! XOXO

 

 

4 gedachtes over “THE BEGINNING OF MY ADVENTURE

 1. Irna Schouten-Verspeek zegt:

  He Zoë. Wat leuk ! Dat stressen voor t visum herken ik van Iris (van Rik) die is er ook een half jaar geweest. Heel veel succes ! Leuk om je verhaal te volgen 😊. Groetjes Irna

  Like

 2. mariafrencken zegt:

  Hoi Zoë, jullie gaan vast een hele leuke en fijne tijd tegemoet. Het zal zeker wel spannend zijn daarom vind ik het heel leuk om jullie 2tjes te volgen !!!!!
  Voor nu en het komend half jaar véél plezier , maar als ik dat zo lees komt dat zeker goed.
  Lieve groetjes Maria !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s