MY FIRST WEEK IN CAPE TOWN

Hi allemaal!

Na een lange reis, waarbij ik de helft van de tijd mijn ogen heb dicht gehad, ben ik gearriveerd in Kaapstad. De chille sfeer was direct overal merkbaar. De eerste dag zijn we met een groep gaan ontbijten en hier merkte ik al meteen dat hier genoeg keuze is uit lekker eten (niet zo goed voor mij, maar ach). Ik heb maar meteen een abonnement genomen bij een sportschool om het te gaan compenseren.

Tijdens onze eerste dagen zijn we gelijk dingen gaan ondernemen. We zijn naar Camps Bay gegaan en hebben hier heerlijk op het strand gelegen. Onze angst, om hier auto te rijden, aan de linkerkant van de weg en met het stuur aan de andere kant, blijkt totaal niet nodig. De regels die hier gelden zal ik nooit gaan begrijpen, maar wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Gewoon gas geven dus!

Het is geweldig om zelf overal naartoe te kunnen gaan. Afgelopen zondag zijn we met de auto richting Lion’s Head gereden. Vervolgens hebben we hier een hike gedaan, van een uur omhoog en een uur omlaag. En wow, wát een uitzicht op de top van die berg! Extreem genieten daar. Dat ik een berg op geklommen ben, heb ik gemerkt. Ik heb spierpijn op plaatsen waar van ik niet eens wist dat je daar spierpijn kon hebben. Maar deze hike is zeker voor herhaling vatbaar!

Maandag was het dan zover, mijn eerste stagedag! Toch wel een beetje zenuwachtig liep ik het grote gebouw binnen. Ik maakte kennis met mijn collega’s, die stuk voor stuk even lief zijn. Ook de Nederlandse stroopwafels vielen in de smaak. In het gesprek met de manager werd ik meteen verwelkomt en ik ben al een klein beetje familie! Hoé lief.

Wat als eerste opvalt als je in Zuid-Afrika gaat werken, is de cultuur. Deze verschilt enorm van die van ons in Nederland. Alles komt wel een keer en de eerste twee dagen moest ik me dan ook zien te vermaken zonder internet. Nu heb ik gelukkig internet en kan ik aan de slag met mijn onderzoek!

Dit zijn op zich wel dingen waar ik de komende vijf maanden aan kan wennen. Maar daarnaast is het extreem lastig om in je achterhoofd te hebben dat je je eigen familie en vrienden vijf maanden moet missen. Papa, mama en kleine Cas, ik mis jullie! Lieve opa’s, oma’s, liefste nichtjes en vriendinnetjes, jullie ook!

Lots of love,

Zoë xxx 

2 gedachtes over “MY FIRST WEEK IN CAPE TOWN

 1. Joyce broeders zegt:

  Ha lieve schat. Wat fijn om te lezen( en via app natuurlijk dagelijks) dat je het naar je zin hebt. En wie wil jou nu niet als familie?
  Die hike gaan we zeker herhalen als ik je op kom zoeken. Zin in
  Ben ook benieuwd naar hoe het daar is
  Let goed op en dikke kus van mamsie

  Geliked door 1 persoon

 2. Toos vd Kruijs zegt:

  Leuk om te lezen schat, kunnen wij hier in Weert ook een beetje meegenieten van je avontuur. Nou hier vriest het dat het kraakt, dus het klimaat hoef je zeker niet te missen! Groetjes, Toos

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s