WINE O’ClOCK

Hi all,

Nieuwe week, nieuwe kansen! Dus ik besluit jullie iets meer te vertellen over mijn stage en wat ik daar nu precies de hele dag doe. Het is helaas niet zo, dat ik van maandag tot en met zondag met mijn beentjes in de zon lig. Op mijn kantoor is het namelijk net zo koud als in Nederland. Maar, ze denken dat ik dat gewend ben. Echter, zit ik hier ook met mijn dikke trui om het een beetje warm te krijgen.

Ik ben momenteel bezig met een project Mobile Offices. Mijn afdeling wil dit project opzetten om de service naar mensen toe te brengen. Het gaat hier vooral om mensen die in arme, afgelegen gebieden wonen. Zij hebben namelijk geen directe toegang tot de service die de gemeente levert. Het is duur om vanuit deze afgelegen gebieden naar de stad te komen. Daarom brengen wij nu onze service naar deze mensen toe, om ze toch te kunnen helpen! Het idee is om een mobiel kantoor te ontwikkelen, waar personeel toegang heeft tot alles wat zij nodig hebben om vragen beantwoorden en klachten te rapporteren. Denk aan een bus die wordt omgetoverd tot een kantoor, met bureaus, laptops, stroom en zelfs WiFi.

Er is al een andere afdeling binnen the City of Cape Town, dat al zo’n Mobile Office heeft. Wij zijn afgelopen week mee geweest om te kijken hoe dit alles in zijn werk gaat en om een idee te krijgen wat voor vragen mensen hebben. Ik houd dit bij en maak een verslag van deze “pilot” versie. Dit om achteraf te kunnen evalueren en om ons eigen Mobile Office te ontwikkelen. Tussendoor natuurlijk wel tijd om met mijn beentjes in de zon te liggen, want de Mobile Offices worden geplaatst in openbare ruimten, vaak buiten!

Dat was dus mijn maandag tot en met vrijdag. Toen eindelijk weer tijd voor een dansje, want ja weekend! We hadden op vrijdagavond echt behoefte aan iets Hollands, met een pak Koopmans Pannenkoekenmix, waren wij in ons element. Daarna was het tijd voor wijntjes. We gingen naar een cocktailbar en besloten voor een hele fles te gaan, komt toch wel op. Een gekke meneer dacht dat hij een gezellige avond met ons ging hebben en betaalde deze fles wijn voor ons. Helaas meneer, daar hebben we geen zin in… Dus gingen we socializen met andere mensen.

Zaterdagochtend weer extreem vroeg ontwaakt, wat slaap ik hier slecht zeg. Ik dacht dat ik met een nieuw kussen wel beter zou slapen dus gingen we daar naar opzoek. Iets goedkoper dan de werkelijke prijs van dit kussen, liep ik tevreden we winkel uit. Helaas waren er zo veel winkels, dat er ook nog schoenen bleven plakken en we tussendoor eventjes onze nagels lieten doen. And guess what, ’s avonds wijn, nu wel zelf betaald.

Zondagochtend was er nog weinig zon te bekennen, we gingen even samen ontbijten en Saskia vroeg zich af hoe ik ooit 20 weken lang, van iedere week iets leuks kan gaan vertellen. Dus, schroom niet, als dit irritant wordt en het niet meer hoeft, stuur gewoon een berichtje ;).  Of je leest het gewoon niet meer, ook een optie. Gelukkig om 15.00 uur kwam er zon, moest gevierd worden dus dronk ik weer te veel wijn bij een extreem chille beachclub! De kater kwam al erg vroeg, ’s avonds poepie chagrijnig mijn bed ingekropen. Ohja, Sas, bedankt voor het koken!

Perfecte afsluiting van mijn weekend.

Sorry voor de wijn, enjoy your week!

XOXO

Een gedachte over “WINE O’ClOCK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s