WE ARE ALL DIFFERENT AND THAT’S BEAUTIFUL

Hi guys,

Beter een dag te laat dan nooit! Het was een redelijk drukke week op het werk en ik ben bijna niet op kantoor geweest. Ik vind het echt super om buiten bezig te zijn. Dus een echte kantoorbaan, zie ik nog niet echt zitten. Ik kan thuis al moeilijk een uur een aflevering van een serie kijken zonder 4 keer op te staan. Maar zo’n bureaustoel is nog minder interessant. Voor het eerst had ik het echt even druk en dus geen tijd om een blog te uploaden, maar hier issie dan!

Vrijdagavond, twee uur onbeperkt champagne drinken. Het klonk als iets geweldigs dus besloten we eraan mee te doen. Na de grote hoeveelheden die ik kan hebben (niks dus) eindigde de avond succesvol en werd ik op zaterdagochtend wakker, met niet zo’n super goed gevoel. Net op deze zaterdag een drukke planning en dus voor mij een katerontbijtje en weer door.

De diversiteit in Kaapstad is erg groot. Dit merk ik al als ik met het werk verschillende buurten ga bezoeken. Er zijn grote verschillen merkbaar tussen bevolkingsgroepen. Grote strandhuizen aan Camps Bay, maar daarnaast ook de Townships waar het leven compleet anders is dan het leven midden in het centrum. We reden op zaterdagochtend Khayelitsha (een van de grootste townships van Kaapstad) binnen en direct werden we omringd door duizenden kleine huisjes, huisjes waar mensen met een groot aantal personen dicht op elkaar zitten en hun leven leiden… We werden rondgeleid door twee meiden die zelf woonachtig zijn in Khayelitsha. We dronken koffie bij een meneer die dit kleine zaakje zelf had opgestart midden in deze buurt. Even later waren we op een andere plek, Zoë en Saskia kwijt. Maar nee hoor, we hadden weer lieve kindjes gespot en dan krijg je mij niet meer weg. Ze kwamen knuffelen en high fives geven! Verliefd. We liepen rond en hoorden overal om ons heen:  “Mlungu”. We dachten eerst dat het gewoon iets leuks was om ons te begroeten, maar blijkbaar schreeuwde iedereen om ons heen “Witte mensen!!!”. Achja, wat mij betreft ook leuk!

 

We sloten af met de Zuid-Afrikaanse Braai. Vlees voor een heel weeshuis, maar extreem lekker!!

’s Avonds was er Carnival in de stad, wat ook weer totaal anders is dan de grote hoeveelheden bier en “slechte” muziek bij ons in Limburg. Een parade met alles erop en eraan en mensen aan de kant die schreeuwen van blijdschap. We moesten helaas onze telefoon in de lucht houden om te filmen en het vervolgens terug te kijken, zo druk was het. Ik sloot af met een Gin Tonic

Daarnaast is Zuid-Afrika vol met verschillende culturen en ik vind het alleen maar leuk om deze allemaal te ontdekken! Een collega nodigde ons uit om een kijkje te komen nemen in haar kerk. Op zondagochtend gingen we naar deze dienst. We werden hartelijk verwelkomt als de “Nederlandse gasten”. Het begon met heel veel mooie muziek, I love Gospel. Op een of  andere manier maakte dit heel veel indruk op me. Iedereen was als een echte familie voor elkaar en dit werd dan ook meerdere malen benadrukt. De eerste keer dat ik echt emotioneel werd in een kerk, dus weer een ervaring die ik zeer zeker niet snel zal vergeten!

Van maandag tot en met zaterdag keek ik al uit naar het moment dat ik eindelijk weer op het strand kon liggen. Alleen kost het op zo’n zonnige dag best veel moeite om een parkeerplek te vinden. Nog steeds vermijd ik het file parkeren. Na vijf keer opnieuw proberen voel ik me toch altijd wel echt een blondje die het echt niet kan. Gelukkig vond ik dit keer snel een plaatsje.

img_7726

Weer opnieuw een top weekend!

xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s